There was an error in this gadget

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Total Pageviews

Sunday, September 16, 2012

maafkan saye.......

dengar lah lgu ni . .it will tells u how much i love you .

Tuesday, February 21, 2012

My Life Partner Comes ^_^


Assalamualaikum . .. . 
 

     Aku merupakan seorang pendidik yang menjalani kehidupan yang biasa seperti insan lain dan usaha kita yang membawa kita lebih maju kehadapan menjalani kehidupan mendatang 'pengalaman sememangnya mematangkan fikiran' dan apa yang kita lalui umpama sebuah kapal yang sedang berlayar semakin jauh kita berlayar semakin luas pandangan kita.


            Aku sedang menjalani rutin harian aku sebagai seorang pensyarah di sebuah universiti di sini..(kt mana?..ehem2 apple city )..sedang aku menceritakan kepada pelajar aku bagaimane untuk menghadapi ujian dan cara terbaik untuk grade dengan berjaya, YES dengan berjaya , of course like me kan yg pertame of course la kita harus berbaik dengan lecturer yg mengajar kita since soalan diaorang yang buat. After that sentiasa berani untuk tampil kehadapan kalau tak anda konfirm akan rugi sebab kita seorang yang pandai tapi tak mampu nak berdiri di atas kaki sendiri menghadapi ketakutan kita. The next one is sesetengah orang akan rase memerlukan pasangan untuk membantu. Dont be shy nyatakan sahaja hasrat ingin belajar .Sesampai sahaja bab ni, aku mengelamun tiba-tiba je..kisahnye bermula ketika aku masih belajar di universiti tempatan sebelum melanjutkan pelajaranku ke oversea..




         Sewaktu menghadiri kelas , semua ni terjadi apabila pensyarah aku mengarahkan setiap pelajarnya supaya mencari pasangan untuk menyiapkan assignment. Aku dulu tak macam sekarang , aku ni asalnye pemalu tetapi aku berani tampil kehadapan menyampaikan presentation aku. Setelah diberi arahan sedemikian rupa semua pelajar berkejar untuk melihat senarai pasangan masing-masing. Tanpa aku duka aku digabungkan dengan seorang minah yang sememangnya membenci aku begitu juga aku tidak suka kepadanya meskipun dia merupakan pelajar kebanggaan di universiti ini sekali pun. Entah kenapa aku ditugaskan bersamanya, apa yang aku harus lakukan ?(mintak tukar dengan professor kitorg? jgn harap la dapat lulus exam). So tugasnya untuk menyiapkan assignment aku ni buat muka bengang aje bila jumpa minah ni, " dah tu tak reti nak mula buat kerja ke? " soalan pertama aku pada minah tu. Aku tengok minah tu bajet kerek aje , entah pape. Dia pun lari ke library tanpe mengajak, aku pun terkejar ke sana. Semasa aku sedang ralik sangat memilih buku untuk kerja kami ni aku dapat lihat mukanya yang terkumat kamit tengah mencari buku rujukan di rak buku. Aku rasa nak tergelak korg bayangkan muka macam tengah tahan kentut . Apabila aku intai betul-betul baru aku tahu kenapa mukanya macam tu rupanya dia nak ambil buku kat 

bahagian atas almari buku tu so aku terjah jelah  "oit pendek!! kalau dah pendek tu jgn buat mcm kau tu tinggi " merah padam mukanya aku pun 6pk reaksinya, sweet moment. Aku pun menghulurkan tulang dua kerat aku untuk mengambil buku itu. Aku lihat aje dia membawa diri ke meja sedang membelek buku. Aku berlalu kt situ " ni buku yang awak nk amik tadi , dah la muncung-muncung , dah macam paruh burung kakak tua dah " aku cuba menduga perasaannya..guest what guys? ... haaa , dia tak layan pun, nasib professor bijak kitorang bagi masa seminggu untuk siapkan assignment so there's still time, aku mula berfikiran nakal. Aku fikirkan cara nk mintak maaf meskipun aku ni tak popular macam pelajar junior lain tetapi aku ni paling havoc dalam years aku , kalau bab-bab mengacau orang aku lah orangnya tetapi depan professor aku ni dikenali sebagai seorang pelajar yang baik n cemerlang terbilang lagi terkira , okey teruskan cerita. Aku ajak jumpa dia always sebab nak siapkan assignment ni nasib la lastly dia setuju untuk ke suatu lokasi untuk mengambil gambar untuk menyiapkan assignment ni..




         Semasa aku drive ke sana aku sempat bertanya kepada minah tu "erm awak ni anak manje ke? awak tinggal kt 
mana ek? ayah awak kerja ap? " korang nak tahu ape jawapan dia? dia main selamba je cakap "jage tepi kaen sendiri boleh " perghhh!! mmg naik meter angin aku, laju aje kereta aku membelah liku-liku jalan , sesampai je aku senyap aje. Memang pedih kerana tadi aku berfikir untuk berbaik dengannya. Aku tahu dia perasan aku terasa dengan jawapannya tadi so next step buat-buat merajuk macam dia tak ada kat situ meskipun dia kat depan aku aje, tetapi aku tersenyum tiap kali dia melafazkan kata-kata ni " awak~~ , maafkan saya , saya x berniat nak buat awak terasa tadi.. please " bukan sekali malah berkali-kali , nak tergelak aku dibuatnya . Lastly aku pun cakap okey, cepatlah ambil gambar yang awak nak lepastu kita terus balik. dia hanya tunduk dan mengikut rentak kakiku yang longlai ini. Bermain dalam benakku perempuan ni sedang buat apa berjalan kt belakang aku. Eh lantaklah. Setelah lama berjalan mengelilingi tempat tu aku tanya dia dah siap ke ?! she's like er~er~er dah sambil mengangguk berkali-kali macam tuk angguk.


     Aku pun start kereta aku dan memandu perlahan. Suasana dalam kereta ku sunyi sepi tanpa sebarang bunyi dari aku @ dia tetapi tiba-tiba sahaja dumbbb !!! lama lepastu terdengar oleh kami berdua bunyi pruttt~~ pruttt~~~ dan las sekali Aahhhh, wah wanginya . Minah tu punya lah terkejut aku buat-buat senyap senyap..haaa (like nothing happens) duduk lah kau dalam kereta busuk ni hahaha (benakku berbunyi). Setelah sampai ke rumah sewanya , aku turunkan dia dan terus pulang. Sesampai aje aku kat rumah, aku bergegas mengerjakan solat dahulu then mandi. Setelah selesai aku membuka buku untuk membantu minah sewel tu buat assignment tu kalau ikutkan hati biar dia buat sendiri je. Lepastu terdengar deringan dari telefon aku 'jangan bergerak ! ad mesej' haa ni la sofware canggih haha. Aku pun bukak mesej tu jelas tertulis sender minah sewel assignment. Dalam mesej tertera "U ARE SUCKS !!!" aku mengeluh panjang , lepastu aku duduk menyandar kembali meneruskan kerjaku. Tak lama selepas itu aku menerima lagi mesej , hati aku menggumam serabut betullah , aku pun lihat sender tertulis from : minah sewel assigment , aku klik msj untuk membaca , "awak saya mintak maaf sebab buat awak sedih tadi dalam kereta saya mintak maaf, ok , nanti kita keluar lagi saya cerita tentang saya okeyh? promise k..and awak jangan la seksa saya dengan kentut awak tu..teruk tau 
awak ni .. see u soon on assignment". Nite by perempuan bijak. Aku tersengih lalu menekan butang reply. "saya maafkan ok and esok okey habis kelas saya belanja makan lepastu g pustaka k..saya amik awak "..by jejaka pujaan ramai hahaha. Aku pun send , aku pun tutup lampu bilikku untuk merehatkan badan ku ini then sampai msj tertulis "perasan !!!" dari minah tu. Ak tergelak seorang diri hahaha. Hurm entah kenapa aku rasa bahagia je and satu perasaan yang aku sendiri x mampu nk ungkapkan berlegar dalam hati dan fikiranku..


~~ T0 B3 C0NT!NU3 ~~

Tuesday, January 31, 2012

great !!

    !! great memories comes from a great friends !!    

                    I miss em all a lot a lot very2 lot lah katakan..skali jumpa je boleh bikin sampai bulu idung terkeluar kot..ini mengambarkan betapa happynye jika dapat berjumpa dengan member lame..sekarang aku hanya duduk bertapa di rumah manakala sesetengah member aku menggunakan tulang empat kerat mereka kerja( bagi yang kerja la ) well bagi org yg tak krja ad kemungkinan bngun lewat kol 9-10 op2..bangun awal tak tau buat pape gop op2.

                    So bgini lah aku cube and nak cube bngun kol 8 plak haha..pergi joging tak jauh 3 kilo jep kot @ lebih..tak kompem, kalu malas joging berjalan jela..huhu..terpakse menebal muke ramai org kg pndg doe..hurm nasib aku tadek basikal , kalau ad smpai ke bndar aku kayuh..rela aku lagipun menunggang basikal for a great distance give a great memory to be mesmerize..mmg best siot..hurm tpi malangnye tadek basikal yg ad cume moto yg membosankan untuk dinaiki..kalo basikal ngn moto aku prefer basikal kalo duk kg baru moto..sbb kt sini tadek bukit cam kt kg..jalan lurus benkok cikit..kalo basikal best r jalan camni..moto tak sesuai sbb laju je meluncur..basikal packs a lot of thing to be remember in the future.
                  Then moto..i don't know why now i prefer bicycle more..not fixie but does which can run in various circumstance ..i love it if i had one..ya ALLAH only u know how bored i'am at home..hurm..FYI : i miss my school,friends,teachers a lots Lo0L ~~

Tuesday, January 24, 2012

~ Salahkah Aku ??~

                Kisah aku ni bermula selepas setahun aku lost contact dengan si dia, gelaran yg dberi min..aku sekadar berbasi basi semasa kitorg mula sms balik selepas setahun, sebab aku tahu dia mungkin dah berpunya so aku tak layan sangat r..cume yg specialnye tentang dia,dia tak berputus asa nak contact aku walaupun setahun,korg bayangkan lah..kita org bukan dekat mcm kL dengan terengganu..


                Si die tinggal kt perak & ak kt pantai timur..macam mane kiteorg kenal, kan jauh tu???? itu biarlah rahsia.. yang penting kitorg ikhlas..min ni sebanarnye anak yatim itu yang paling aku ambil berat sebab aku rase mcam ada tanggungjawab..sebab aku pernah dengar la dalam ceramah jangan sakiti @ membuat anak yatim menangis dengan kata-kata dan perbuatan kita(kt sini aku dapat belajar untuk ubah sikap aku yg ego)disitu menyebabkan aku rasa bertanggungjawab( macam laki macho op haha ) so sememangnye aku makin rindu selepas lama kita org berhubung(perasaan yg terkawal)..mase kita org sms tu aku tengah menduduki peperiksaan SPM ..die bagi semangat la..hehe

                After about 2-3 minggu dia cakap yang dia dah putuskan hubungan die dengan kekasih die..i'm shock ^_^..aku tanye" kenapa clash dengan pakwe? die ad org lain ke?" min pun cakap" tak la wak "..die cakap kt aku "awak tahu tak saya tak boleh lupakan awak(mmg la aku tak tahu) saya menyesal lepaskan awak dulu"..aku pun tanye lah tipikal question, awak sayang saya lagi ke? and she said YES..ap yg aku boleh cakap org yg pergy dari aku dulu mAsih sayangkan aku,aku terkejut..aku fikir baik aku bagi peluang kat die..aku pun start la ngorat  hehe..hubungan aku dengan min semakin baik..sampai skrg yes , 사랑해요 (saranghae) min..
                    Aku sentiasa mengharapkan sesuatu yg baik didalam hubungan ni..aku ikhlas mencintainyA, walaupun aku sentiasa diduga pelbagai perkara..perkara yg aku paling nak elakkan ialah daripada membuat die menangis..she lost her mother so aku akan jadi teman die mulai sekarang cinta aku kt die tak terbatas skrg aku syukur dengan ap yang ALLAH bagi kt aku..jika aku membuat dia menangis juga bermakne aku mungkir janji dengan diri aku so aku tak dapat elak bnde tu, aku hanye mampu menangis kerana gagal mempertahankan aermatenya..die terlalu sempurna dalam hidup aku..sehingga aku terlalu peka akan segala pergerakannya kat sana..aku akan buat dia hepi , aku ingin membahagiakan die asal dia bahagia dengan aku , aku okey..
                   Aku harap hubungan aku kali ni tidak menyedihkan seperti hubungan aku yg lalu..aku jugak mintak dia berjanji kalau dia sayangkan aku lah kan , dia akan fokus kat belajar..because i'm nothing compared to the knowledge..aku sayangkan dia dan juga masa depannye. aku tak mahu rosakkan masa depan dia..kalo min bace ni "abg nak min tahu bukan abg tak cinta min , abg nak min berjaya.. bile min berjaya min boleh jumpa org yg lebih baik dari abg, abg hanya insan biasa..abg cintakan min jgn hampakan abg..blajar elok2 & bersungguh-sungguh"..ingat tu!..k la ni la pasal aku sayang dia coz aku cam ad some connection ak just sayang jep..cume skrg i know when is the time to study and sms..let just fokus to study..to all readers, "jika kita terlalu fokuskan hubungan kita maka pelajaran kita akan terganggu so bahagikan masa focus on study" ilmu lebih berguna dari kekasih.. bezakan yg baik and buruk  t.q

Sunday, January 22, 2012

That's why we WARN u ~!!~


semua yang dilarang bersebab : ( read below )

1) Israel merupakan salah satu pembekal rokok terbesar dunia, namun rakyatnya tidak digalakkan menghisap rokok yang mereka cipta kerana mereka tahu akan bahana dalam kandungannya!.

2) Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan, namun ilmu itu hanya untuk orang luar, kerana mereka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan untuk satu jangka masa panjang. Penduduk israel sendiri menggunakan Habbatus Sauda dalam perubatan harian.


3) Taktik kaum ibu di Israel ketika mengandung ialah si ibu/ isteri akan mendengar si suami membaca, menyanyi atau mereka akan menyelesaikan masalah matematik bersama-sama untuk mendapat bayi yang bijak dan petah kerana pada ketika ini fikiran dan perasaan si isteri adalah bersambungan dengan anak dalam kandungan berbanding anda bercakap padanya di perut.


4) McDonald di israel telah membuat pengubahsuaian contohnya dari segi minuman. Mereka menggantikan kopi berkafein kepada teh yang mengandungi polyphenols, iaitu unsur kimia yang berfungsi sebagai antioksidan berkekuatan besar untuk membuang sel rosak dan mencegah kanser. Kita disini masih lagi menggunakan KAFEIN BERBAHAYA!


5) Di Israel, mereka akan memakan buah-buahan dahulu sebelum memakan makanan utama. Ini kerana hakikatnya dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah. Sedangkan disini kita dimomokkan dengan memakan buah-buahan sebagai pencuci mulut.


6) Israel terus melakukan berbagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al Aqsha dan Qubah Shakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya?


7) Majoriti buku sejarah di dunia mengatakan Negara-negara Arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967? Padahal faktanya, Israel yang menyerang Negara-negara Arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al Quds dan Tebing Barat? Tetapi mereka mengatakan serangannya itu adalah serangan untuk menjaga diri dan antisipasi?


8 ) Di Palestin, penduduk kristian Palestin dan Palestin Muslim bersatu melawan penjajah yahudi


9) Pelajar-pelajar di sekolah dilatih dengan taktik ketenteraan dalam bersukan seperti menembak dan mamanah bagi melatih otak memfokus sesuatu perkara dan mempersiapkan diri jika perkhidmatan diperlukan dimasa akan datang.


10) Hosni Mubarak merupakan tulang belakang Israel dan Amerika selama 30 tahun!

Saturday, January 21, 2012

111 DAYS BEFORE SPM( SIJIL PELAJARAN MALAYSIA )



I know that im just a normal boy.
I know that im just a normal student.
Day from day, turn to weeks to week
and comes month to month till the end of the year
now im being held as the head of prefect( sound like being force, yes i’m)
me , the leader to bring up the justice,
although it wasn’t that easy,
i tried and tried ,
swim up the stream
so my life is as simple as opening a peanut
except it can be glued back
it is like im hurt but at the same times there is someone to treat me
the one who can heal me and be with me
until the next cut that would hurt me
now im standing on my feet
just being who am i to
survive the day of my life.

this because:
Julius Charles has said once
Be what you are. This is the first step toward becoming better than you are.

Friday, January 20, 2012

KiSaH AkU & DiA

It's all start when aku berada di tingkatan 3..masa tu hidup aku simple macam biasa tanpa kekasih tetapi pada suatu hari kawan aku my bff dari kecik iaitu iwan sarizawa ni..haha..aku ta tau nak ckp ap dia yang ejas awek tu ,aku ta tau pape mase tu but tup2 we last for about only 1year and a half..then ak terputus hbungan yes aku rindu and sayang dia..tapi tak ada jodoh..aku kire bad mood r seminggu sblum exam pmr ak pun dapat result yg ta berapa membanggakan mak ayah ak..kesilapan aku semasa bercinta dengan dia ialah..aku sumpah kalau kitorg clash ak akan permainkan perasaan prmpuan ..
              Yes aku ta sehandsome kawan aku yg lain..tapi aku ta tau macam mane ayat aku boleh buat prempuan cair..tu kate diorg r..aku pelik r..tapi ak buat ta tau memandangkan dorg da tertarik kat aku,aku ta lepas kira rezeki r..tetapi..(kawan2 ni pengakuan aku) aku tak pernah keluar date dgn dorg ta pernah bertemu mata ta pernah haram aku sentuh dorg..walaupun ak memainkan perasaan dieorg semua kekadang terbit rase betul2 aku sayangkan mereka semua..tapi aku tahu suatu hari aku harus berubah..so i change..
              Mase ak brubah aku kehilangan all thing start dari handfon.aku ta tau knp tapi aku berubah totally..kat sekolah aku berlainan pulak citernye..asalnya ak minat kt mauzon(name dalam bahasa arab) aku pun kacau,kacau punya kacau ak gaduh(sampai skrg dia ta suke ak)ak pun gandakan usaha memujuknya dengan berkenalan dengan adiknya..tau2 kitorg semakin rapat..semakin rapat punya rapat tup2 ak jatuh hati kt adik dia (kak da tanak tapela) tapi smpai skrg aku ta pernah lafaz ap2 kate cinta dari bibir ak.. ak hanye support adik dia since adiknya nk exam pmr and ak tanak gnggu dia..aku bantu setakat yg mampu..yes ak rindu dia..setiap kali bukak fb kalau ternampak je mukanye aermate ni ngalir je tringtkan kenangan bersame dia, she is a very nice perfect woman i had ever known..that's why i like her..
                Tapi sejurus je aku naik form five aku berkawan r dengan seseorg ni dia sememangnya cantik sememangnye ta padan r dengan ak..die agak baik..suke nasihat aku, kitorg msj dlam sebulan dua hati kitorg bertaut perasaan rindu..tapi dalam keadaan terkawal aku rindukan die..aku amat rapat dengan maknye , and dari situ ak dapat tau yg rupenye dia ni ramai peminat..hajat ak terbantut, aku cintakan dia..for real..aku bawak diri.
                 Kekadang ak tringatkan awek aku yg sorg ni kitorg putus sbb lame ta contact ak try contact aku dapat tau dia ad pkwe lain aku mmg trase ttapi dia pun ckp 'i cant forget u and menyesal putus dengan u' aku ta berapa na prcaya sebenarnya ..tapi lepas je kitorg msj lame2 die pun terus clash nan pkwe dia and mintak kapel..betul x istilah perigi cari timba ini la..aku pun terima dia sepenuhnya aku ikhlas and start dari tu aku dah tak permainkan perasaan pompuan just testing them..hehe..
                 Hobby aku mengusik jiwa and perasaan org lain..skrg die form 5 and duk hostel,ap aku bley buat? hati hari2 cakap rindu..dia na call aku selalu tetapi ak tanak dia susahkan dirinya sebab duit tu ayahnye kasi untuk belajar..aku mmg sayangkannya and aku nak dia berjaya dia pun aku ta pernah jumpa tetapi ak dapat rasa cintanya, aku harap perasaan ini tak menjejaskan masa depan dia..aku sayangkan dia dan masa depannya..swear god..pesanan tuk dia "sayang! jangan kerana perasaan cinta sayang buta kat pelajaran k..it's more important then me.."..remember dont screw up ur future because of me and laziness..i miss you hardly . 
                 Dah la mcm tu ni kan ni plak sal my best best best friend semakin jauh dengan ak lately hbgan kitorg truk aku rindu dia..dia my bro r kt hostel die la tmpat bergurau pe sume selain rakan lain..tapi dia marah kat aku kot, trully ak ta pandai memujuk menyakitkan hati boleh hehe..so bro sorry r kawan..aku rindu na ngusik mu tentang runkuk(john,dunhill)hang isap lagi ke?..ak ta kasi isap bukan ap..aku syg member ak tapi kalu aku mati sbb asap runkuk korg korg jgn nyesal da..misss u all~!~!~LoL ~!~!~